Oferujemy usługę przygotowania pełnej dokumentacji systemu HACCP GHP/GMP oraz stały nadzór, pełnienie roli zespołu ds. HACCP. Dokumentację dostosowujemy do wymagań systemu oraz aktualnych wymogów prawnych, pod kątem specyfiki działalności Klienta, przy uwzględnieniu jego potrzeb, oczekiwań i możliwości.
Przygotujemy Twój zakład na kontrolę Sanepidu
W ramach usługi przygotowujemy pełną dokumentację w zakresie systemu HACCP i GHM/GMP, opracujemy kompletną księgę HACCP, instrukcje, procedury i przeszkolimy personel lub uzupełnimy braki w dokumentacji.
Istnieje możliwość przeprowadzenia przeglądu (audytu) w zakresie obowiązującej w firmie dokumentacji; sprawdzenie, jej aktualności, procedur i instrukcji, sprawdzenie poprawności prowadzenia dokumentacji oraz wykonanie właściwego raportu, w którym zawarte zostaną wszelkie stwierdzone niezgodności oraz wskazówki, prowadzące do poprawienia aktualnego stanu w firmie oraz propozycje działań korygujących.
Nasza oferta dotyczy sporządzania dokumentacji, opracowania stosownych instrukcji i procedur oraz przeprowadzania szkoleń i konsultacji w obszarze, następnie stały nadzór i pełnienie roli zespołu do spraw HACCP:
- Dobrych Praktyk Higienicznych GHP
- Dobrych Praktyk Produkcyjnych GMP
- Systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli HACCP
Oferta skierowana jest do:
- restauracji, pizzerii,
- barów szybkiej obsługi – fast – food
- innych punktów gastronomicznych
- sklepów spożywczych
- hurtowni spożywczych
- ośrodków wypoczynkowych i hoteli
- zakładów przetwórstwa spożywczego
- piekarni, cukierni
- ośrodki opiekuńczo wychowawcze, domów seniora